dinsdag 26 januari 2010

Gedichtendag 2010 bij boekhandel Schimmelpennink

Boekhandel Schimmelpennink viert haar gedichtendag op gemoedelijke wijze.

Roger Villevoye bij Selexyz Dominicanen

Een optreden met Ron Cuijpers in de Selexyz dominicanen boekhandel te Maastricht. De organisatie was in handen van Paul Weelen en Luiz Oliveira van Uitgeverij TIC.

Eindopdracht voor de Hva 2010. Aanbiedingsbrochure van De Geus

Eindopdracht voor de Hva 2010. Aanbiedingsbrochure van uitgeverij de Geus. Project fondsvorming en productie boek.

Wijnslurpen met Ilja Gort in Selexyz Broese

Utrecht - Hij verliet eventjes zijn wijnkasteel in Frankrijk en gaf een lezing bij Selexyz Broese in Utrecht. Wijnboer Ilja Gort vertelde vrijdag over zijn nieuwe boek 'Slurp'.

maandag 25 januari 2010

Bennie Roeters leest in Athenaeum Boekhandel

Bij Athenaeum Boekhandel leest Bennie Roeters uit zijn roman Gagarins engelen (Anthos). Roelf is een communistenzoon uit een stug nest in Oost-Groningen, die net zijn HBS-diploma heeft gehaald.

Antiquariaat De Boekenmolen

Het gaat om spanning en avontuur bij Auke Postma, liefhebber van kunst, boeken, antiek. "Je weet nooit wat de dag brengt", zegt Postma, eigenaar van de Boekenmolen. Met passie runt hij deze boekhandel.

Genomineerd voor de Herman de Coninckprijs 2010

Paul Bogaert, Eva Cox, Charles Ducal, Leonard Nolens en Roel Richelieu Van Londersele: dit zijn de 5 dichters die door de jury genomineerd werden voor de Herman de Coninckprijs 2010.

vrijdag 22 januari 2010

Auteur zoekt uitgever

Ga maar vast sparen voor een appel, en dan bedoel ik niet een schilderij. Een boektrailer van het nieuwste manuscript van Roos Boum (ik zoek een uitgever voor dit boek!)

Manteau presenteert: The Next Generation

Booktrailer The Next Generation, drie beloftevolle jonge schrijvers uit de stal van uitgeverij Manteau. Piet Baete, Toni Coppers en Bavo Dhooge vormen de nieuwe generatie van misdaadschrijvers.

dinsdag 19 januari 2010

Saint Amour, een literaire ode aan de liefde

Saint Amour is een literaire ode aan de liefde. Deze voorstelling is van 14 t/m 26 februari te zien in verschillende Nederlandse theaters.

dinsdag 12 januari 2010

Schrijversmarkt.nl uitgelegd

Op schrijversmarkt.nl beslist de lezer welke manuscripten worden uitgegeven. Initiatiefnemers Folef van Nispen en Floor Plikaar leggen uit.

Kinderboekenauteur Anna van Praag over Isabel Snoek

Anna van Praag wordt door jonge lezers geïnterviewd over Isabel Snoek, de hoofdpersoon uit haar boeken.

Cosmox gaat de strijd met Bol.com aan

Cosmox gaf opdracht tot een viral competitie om concurrent Bol.com (die wel verzendkosten rekent) aan te pakken. Een van de resultaten is een parodie op de bekende Kabouter Wesley van Man bijt hond; Kabouter Henk.

zondag 3 januari 2010

Tv-serie over Annie MG Schmidt

In de zevendelige serie Annie M.G. volgen we de zeventigjarige Annie M.G. Schmidt, die na het overlijden van haar man Dick terugverhuist naar de stad. Ze zet daar haar schrijversleven met ups en downs voort.

Suzanne Buis over de serie Floortje Bellefleur (Kluitman)

Suzanne Buis schrijft, vertaalt en bewerkt kinderboeken. In dit filmpje vertelt ze over de serie Floortje Bellefleur, van Uitgeverij Kluitman. Suzanne schrijft ook voor volwassenen.

H&M projecteert op Selexyz Donner te Rotterdam

MegaBeamen is het op groot formaat (en dan bedoelen wij dus écht groot) projecteren van reclamebeelden op een gevel. Op vrijdagavond 4 december, een van de drukste koopavonden van het jaar in Rotterdam