vrijdag 30 juli 2010

The making of het eerste Nederlandse prentenboek voor iPad

Rian Visser, auteur van verschillende kinderboeken gaat het eerste Nederlandse prentenboek voor iPad maken. Zij werd op 23 juli geïnterviewd door RTV Noord Holland

woensdag 28 juli 2010

Boekentrailer voor Sangrita & Tequila (A.W. Bruna)

Boekentrailer voor Sangrita & Tequila, uitgegeven door A.W. Bruna uitgeverij. Binnenkort in de boekhandel verkrijgbaar

Wim Aalbers over zijn boek 'Verkoopkunst' (Eburon)

Wim Aalbers vertelt over zijn boek 'Verkoopkunst - Het afwijkende gedrag van professionals'. Bestel het boek via http://www.eburon.nl/verkoopkunst - ook als ebook te verkrijgen!

dinsdag 27 juli 2010

Trailer voor 'Tegen de wind in' van Angeles Caso (Orlando)

Trailer voor het door Angeles Caso geschreven boek 'Tegen de wind in' van Orlando Uitgevers.

Promotiefilmpje voor 'Van Bouillabaisse tot Bruni' (The House of Books)

Promotieclip van het nieuwe boek van Andy Arnts. Over onder meer Jacques Tati, Vincent van Gogh, Camille Claudel en Carla Bruni. Muziek: Voyage, Voyage (Desireless)

'Van Bouillabaisse tot Bruni' is te koop in de boekhandel en via internet:

De nieuwe grafische Anne Frank-biografie (Luitingh)

Deze animatie laat een deel van de nieuwe grafische Anne Frank biografie zien. De biografie vertelt het levensverhaal van Anne Frank en eindigt met de terugkeer van Otto Frank -- die als enige van de acht onderduikers in het achterhuis de Jodenvervolging overleefde -- en met de publicatie van Annes dagboekteksten en de openstelling van het Anne Frank Huis. Het leven van Anne Frank - de grafische biografie is vanaf 9 juli 2010 te koop. (Uitgeverij L)

Nicolaas Klei aan het werk voor Supermarktgids 2011 (Podium)

Voor de Supermarktwijngids 2011 proeft Nicolaas Klei bijna vierduizend wijnen, van prachtige Omfietswijnen tot absolute bocht. In een aantal videoverslagen vertelt Nederlands meest vertrouwde wijnkenner hoe hij te werk gaat. Hij vertelt waar je als professioneel drinker op moet letten en wat je als gewone consument moet weten als je enigszins overdonderd voor de wijnschappen van de supermarkt staat. De Supermarktwijngids 2011 verschijnt 1 november 2010.

woensdag 21 juli 2010

De zomervrienden van Athenaeum Boekhandel Haarlem

Athenaeum Boekhandel Haarlem selecteerde voor deze zomer de beste nieuwe boeken: aanraders voor op het strand, de camping of thuis op het balkon. In dit filmpje lichten de boekverkopers hun keuze toe.

Studieboeken bij Paagman, anno 2008

Waar veel boekenactiviteiten in de zomer enigszins stilliggen, is het in dit seizoen topdrukte voor de schoolboekenverkoop. Alleen wel voor veel minder boekhandels. De meeste hebben hun activiteiten van de hand gedaan door de invoering van de gratis schoolboeken. Zoals Paagman in Den Haag bij wie het studieboekenbedrijf twee jaar geleden nog in volle gang was. Inmiddels heeft het bedrijf de studieboekenverkoop afgestoten. A trip down memory lane.

dinsdag 20 juli 2010

Youp van 't Hek bij Paagman

Youp van 't Hek was eerder dit jaar ter gelegenheid van het verschijnen van zijn boeken Omdat je mijn beste vriend bent en Bob en Youp te gast bij Paagman en wordt geïnterviewd door Hans Nijenhuis, toen nog Bezige Bij-kroonprins en hoofdredacteur van Thomas Rap: de uitgever van Van 't Hek.

maandag 12 juli 2010

Ezel Elisabeth presenteert kinderboek in Utrecht



Ezel Elisabeth van De Ezelsociëteit presenteert kinderboek Amigos! van Annemarie van den Brink in Selexyz Broese.

dinsdag 6 juli 2010

Koken voor de foto's (Nieuw Amsterdam)

Kok Karin Luiten staat een week lang in de keuken om alle gerechten te maken voor de foto's in haar nieuwe boek Koken met Karin: zónder pakjes & zakjes.

Zomergasten, hét boek

Al meer dan twintig jaar maakt Zomergasten veel tongen los, zowel bij de pers als de kijkers. Het programma werd vijftien jaar lang geregisseerd door George Schouten, die er nu het boek 'De achterkant van Zomergasten' over schreef. Het is een kijkje in de keuken en de visie van Schouten en er staan anekdotes in. Het boek is een aanrader volgens filmregisseur Dick Maas. Volgens hem zijn de smeuïge details vaak veel interessanter dan het programma zelf.

Pakketten samenstellen bij Studieboekencentrale

De zomer is de drukste periode voor de leveranciers van studie- en schoolboeken. Hier een filmpje van vorig jaar bij de Studieboekencentrale. Een kijkje achter de schermen - weliswaar nog in het oude pand - met uitleg over hoe het in z'n werk gaat. Scholieren zijn druk aan het werk, maar vinden het wel gezellig daar in Emmen.

Opening nieuw pand Studieboekencentrale

Filmopnamen gemaakt tijdens het openingsfeest (ter ere van de opening van het nieuwe pand) van de Studieboekencentrale in Emmen. Helaas geen kijkje binnenin maar wel de acrobatische openingsact.

Dwarsliggers gepromoot in het Vlaams

Onderstaande Dwarsligger reclamespots zijn momenteel te zien op de Vlaamse tv zender VijfTV (een onderdeel van SBS). De actrice in de spots, Sophie Dewaele, is een bekende figuur in Vlaanderen. Het resultaat is nu al te merken, meldt de uitgeverij: vanuit de boekhandels komt meer vraag naar Dwarsliggers en displaymateriaal. In september volgt een tweede uitzendreeks. De spotjes zijn door de zwoele Vlaamse stem van Sophie Dewaele nog aantrekkelijker voor Nederlanders.


Dialoog tussen Sayadin Hersi en Stipo Jelec

Sayadin Hersi en Stipo Jelec lezen een dialoog uit het manuscript van 'Vallende Ouders' tijdens het Literair Café Intercultureel van het Nederlands Letterenfonds (16 juni 2010, Perdu, Amsterdam). Het boek van Sayadin Hersi verschijnt in het najaar van 2010 bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.

How to enter a bookshop as Dwarsligger...

De promotie van de Dwarsligger zorgt voor nieuwe 'problemen'. Hoe krijg je een Dwarsligger-sandwichbord de winkel in?

Eleven international publishing for dummies

Boom uitgevers Den Haag startte in maart de nieuwe Engelstalige uitgeverij Eleven international publishing met als centraal thema 'humanities and social sciences'. Uitgever Selma Hoedt en directeur Boom uitgevers Den Haag introduceren de nieuwe tak in dit filmpje.

Gedichten bij Boekhandel Krings

Op 4 juli 2010 was er Doe Dag in Geleen. Harrie Sevriens was uitgenodigd om op het podium van Boekhandel Krings voor te dragen uit zijn dichtbundel 'Dit sowieso'.